Üdvözöl a RoboRobo! 👋

Chatbotokat készítünk,
amiket szeretnek az emberek

Magyarországi központú csapatunk felhasználói élmény fókusszal fejleszti a chatbot alkalmazásait, ennek köszönhetően teljesítenek kiemelkedően.

Chatbot Chatbot
Decathlon

Azonnali megoldás a gyakori e-commerce problémákra, éjjel-nappal: ezt kapják a Decathlon vásárlói – gördülékenyen és automatikusan!

Tovább
Praktiker

Ismerkedj meg a Praktiker új chatbotjával! Ez az innovatív eszköz segít a rendelésed nyomon követésében, készletinformációk lekérdezésében és még sok másban.

Tovább
Rossmann

Legyen szó megrendelés állapotról, Rossmanó programról vagy nyitvatartásról, a Rossmann chatbot azonnal megválaszolja a kérdéseket!

Tovább

🤖 Chatbotjaink

Saját fejlesztésű keretrendszerünkön működő chatbotjainkat piacvezető
e-commerce cégek, világbajnokságok, sport klubok, állami szervek, startupok és még sok más kiváló cég hasznosítja!

chatbot felhasználó
1.400.000+
chatbot felhasználó
Indulásunk óta ennyi magyar felhasználó használta a chatbotjainkat.
felhasználói interakció
56.000.000+
felhasználói interakció
Indulásunk óta ennyi interakciót generáltak a chatbotfelhasználók.
Felkeltettük az érdeklődésedet?
Váltsunk néhány szót a projektedről!

“Stratégiai alapelveink szerint döntéseink fókuszában a vásárló és a fogyasztói elégedettség áll. Megtaláltuk a megfelelő partnert, aki valódi értéket tud teremteni szolgáltatásával, ezáltal segítve vásárlóinkat, hogy rögtön a megfelelő döntést hozzák meg és még gyorsabb legyen az ügyintézés a megújult webshopunkban.

A RoboRobo szolgáltatásainak köszönhetően tovább növeltük a Praktiker ügyfélélményét. Úgy gondolom, hogy jó döntést hoztunk, hogy velük dolgozunk együtt!”

Vincze Lilla Praktiker chatbot vélemény
Vincze Lilla
CRM vezető
”A Rossmann számára kiemelten fontos a minőség a termékeink és szolgáltatásaink, és a beszállítóink tekintetében is. A RoboRobo megoldása egyedülálló a piacon, és úgy gondolom, hogy jelentősen hozzájárul az ügyfélélményünk további javításához.”
Szabó Karolina Rossmann chatbot vélemény
Szabó Karolina
CRM és Ügyfélszolgálati manager
“Mindenképpen szerettük volna modernizálni a toborzási platformunkat és úgy látjuk, hogy a RoboRobo chatbotjával ez sikerült is. Rengeteg olyan izgalmas új megoldás van benne, amihez hasonlót még nem láttunk a piacon, így bízunk benne, hogy az eddiginél is jobb eredményeket érhetünk el ezen a területen is. Köszönjük a RoboRobo csapat munkáját!”
Mucha Brigitta Auchan chatbot vélemény
Mucha Brigitta
Toborzási csoportvezető
“Ez a csapat tényleg ért ahhoz, amit csinál. Folyamatos a fejlesztés, nincs megállás az ötletelésben. Örülök, hogy a RoboRobo-t választottuk partnerünknek!”
Fináczy Eszter Decathlon chatbot vélemény
Fináczy Eszter
Decathlon: Head of Customer Service
“A chatbotok igenis képesek terhelést levenni a cégek válláról úgy, hogy emellett a felhasználók is élvezhetik az előnyeit. Sokat vártunk, hogy egy olyan megoldással találkozzunk, ami megfelel az elvárásainknak, amit a RoboRobo megoldása és hozzáállása maradéktalanul teljesít.”
Mészáros Gábor Extreme Digital chatbot vélemény
Mészáros Gábor
Extreme Digital: Head of Customer Experience
“Az SZTE elkötelezett a hallgatók sikeressége mellett.
Sokféle élethelyzetből érkeznek hozzánk, és folyamatosan olyan digitális megoldásokat vezetünk be, amik többek között kényelmesebbé teszik az adminisztratív feladatok közötti eligazodást.
Külön öröm, hogy a hallgatók partnerek voltak a fejlesztésben, rengeteg visszajelzést és jó ötletet adtak a megvalósításhoz!”
Szakál Péter SZTE Todo chatbot vélemény
Szakál Péter
Szegedi Tudományegyetem: oktatási igazgató
”Hallgatóbarát egyetemként olyan digitális alkalmazásokkal szeretnénk megkönnyíteni a hallgatók boldogulását, amelyek közel állnak hozzájuk, és a mindennapjaikban használt és jól ismert eszközökkel elérhetőek.
Több idő maradhat így az egyetemi élet izgalmas történéseire.”
Dr. Kocsis Lilla SZTE Órarend chatbot vélemény
Dr. Kocsis Lilla
Szegedi Tudományegyetem: távoktatás fejlesztési projektvezető
“A világbajnokság üde színfoltja volt a Rezultz, a hazai és külföldi versenyzők, és természetesen a szurkolók is ezt használták az eredmények követésére. Rengeteg dícséretet kaptunk a chatbot kapcsán, és ezt a RoboRobo profi csapatának köszönhetjük!“
Kiss József Magyar Kajak-kenu Szövetség chatbot vélemény
Kiss József
MKKSZ: Head of Marketing
“Egy mobilalkalmazás teljes funkcionalitását kiváltotta a Contact chatbot. Mi, a szervezők és a vendégek is ezt az alkalmazást használtuk a programok követésére. A program kiválósága az egyszerű használhatóságából fakad.”
Lőrincz András Contact chatbot vélemény
Lőrincz András
Contact konferencia: Elnök
“A RoboRobo egy olyan botot hozott a fesztiválra, ami bárhol és bármikor egy kérdés feltevését követően automatikusan tájékoztatta a felhasználókat az éppen aktuális történésekről. Az én személyes kedvencem a meccskövetés funkció volt!”
Hodozsán Dániel V4 Future Sports Festival chatbot vélemény
Hodozsán Dániel
Szervező - V4 Future Sports Festival

Iparágak

Különböző területek és szektorok specifikus igényei szerint alakítjuk ki a chatbot alkalmazásaink intelligenciáját és funkcióit.

E-commerce

Legyen szó az online, és az offline vásárlás közbeni, azt megelőző, valamint követő folyamatokról, a chatbot képes azonnal tájékoztatást adni a felhasználóknak. A megrendeléskövetés, készletellenőrző és önkiszolgáló formoknak köszönhetően pedig a kezükbe vehetik az irányítást a userek.

HR

Kíváncsi vagy, mennyi szabadnapod maradt? Szeretnéd látni a következő heti beosztásodat? Mi is lesz ma az ebédlőben a menü? A HR-es mesterséges intelligencia instant válaszol a munkavállalókat foglalkoztató kérdésekre – integrált alkalmazásokból gyűjti be a felhasználóhoz tartozó adatokat.

Pénzügy

“Kalkuláltam egy hitelt, de további kérdéseim voltak. Szerencsére a chatbot kéznél volt, feltettem a kérdéseimet és így már tovább mertem lépni!” - ezt a Te ügyfeleid is mondhatják! Autentikációval, vagy anélkül is elérhető pénzügyi intelligenciánk kényelmesebbé teszi a felhasználóid életét.

Sport

A chatbot apphoz pillanatok alatt, regisztráció nélkül is hozzáférnek a szurkolók és már játszhatnak is óriáskijelzőkön és perimetereken! Nem kevesebb mint 5 világbajnokság használta botjainkat szórakoztatásra és a drukkerek tájékoztatásra.

Egészségügy

Az egészségügyi intézmények felé intézett kérdésekre emberi erőforrás nélkül, 0-24 választ adó chatbot intelligencián túl bejelentkezést, időpontfoglalást, orvos- és rendelőkeresést, illetve még további hasznos funkciókat biztosít a megoldásunk.

Ügyfélszolgálat

Közszolgálati, közüzemi, önkormányzati és további speciális ügyfélszolgálati felhasználási területekre előkészített AI megoldásunk jelentősen képes csökkenteni az ügyfélszolgálat terheltségét.